DutchEnglishGermanPortuguese

Aangeboden op Brasolandia

Brasolândia

Vestiging:
In 1984 stichtte een groep emigranten een Nederlandse kolonie te Unaí (Minas Gerais), die voornamelijk gericht is op de landbouw. Zij vestigden zich gezamenlijk op een hoogvlakte die ligt langs de asfaltweg BR 251 Km 1 van Brasilia naar Unaí. De groepsvestiging ligt 125 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Brasilia. De kolonie kreeg de naam „Brasolândia‟. Naast dat er gezinnen rechtstreeks vanuit Nederland emigreerden, vestigden er ook gezinnen zich op de kolonie vanuit andere plaatsen binnen Brasil.

Bedrijven:
In de afgelopen jaren heeft er zich een hele historie afgespeeld op de kolonie. Nieuwe gezinnen vestigden zich op de kolonie, maar door de jaren heen zijn er ook weer gezinnen vertrokken richting Nederland. Op dit moment telt de kolonie zo´n 20 bedrijven.
Er zijn verschillende soorten bedrijven. Voornamelijk landbouwbedrijven, daarnaast ook koeien-, varkens- en kippenbedrijven. We zijn een smit, een voermengfabriek en een slagerij rijk en er wordt gehandeld in eieren. Zo wordt in veel producten binnen de kolonie voorzien.

Indeling:
De oppervlakte van de kolonie bedraagt ongeveer 3000 ha. Daar buiten om wordt er voor de landbouw grond gehuurd in de omgeving van de kolonie.
In het centrum van de kolonie vindt u het koloniegebouw, de school, het schoolhuisje, de kerk, de pastorie en de Globo (restaurant/hotel).
Het verstgelegen bedrijf is 9 kilometer verwijderd vanaf het centrum van de kolonie.
Via verschillende wegen zijn de bedrijven te bereiken. Vanaf het asfalt heb je verschillende toegangen tot de kolonie. Langs de kolonie loopt de Café Forte (onverharde weg) die naar het gebied achter de kolonie leidt en u uiteindelijk bijna 100 kilometer verderop naar de stad Paracatu brengt.
Langs de Café Forte vindt u de weegbrug voor vrachtwagens, de Comunidade, een buurtwinkeltje ´Boteco´ en wat verderop de kalkfabriek ´Britacal´ waar kalk en grint gehaald wordt.